timo räisänen - about you now

I know everything changes
All the cities and faces
But I know how I feel about you

Can we bring yesterday back around
'cause I know how I feel about you now
I was dumb, I was wrong
I let you down
But I know how I feel about you now



i miss you

Eftersom det är valborg idag, slutade jag redan vid 11:20. Egentligen kändes hela förmiddagen smått onödig, men nu är det ingen skola förrän på tisdag då det är studiedag på måndag. Sedan att första lektionen på tisdag är C-delen i nationella är en annan sak..

Vad händer ikväll då? Själv tror jag att jag ska vara med några kompisar, vi skulle höras lite senare om det. Men förhppningsvis händer det något iallafall, jag vill verkligen inte sitta hemma ensam och uggla framför datorn.

sexton

Idag är det då min födelsedag och tack för alla sms, telefonsamtal och facebookmeddelanden! <3 Det har verkligen varit en jättebra födelsedag, skoldagen var inte speciellt jobbig utan flöt på bra och sista lektionen spelade vi fotboll och det var faktiskt väldigt kul! Sedan hade jag träning och efter det väntade några från pappas sida av släkten hemma för att fira med tårta & presenter. Apropå presenter så är jag verkligen jätteglad för alla jag fått, för några veckor sedan fick jag ju en ny tv till rummet och den räknades lite som en födelsedagspresent, men idag har jag också fått nya högtalare till datorn, pengar, smycken och sådana saker.

jag ska bara..

Egentligen borde jag läsa på religionen, läxförhör väntar imorgon. Eller så borde jag nog kolla lite på engelskan eftersom det finns en liten chans att jag måste ställa mig inför klassen och redovisa imorgon.
Men som alltid hittar man alltid på en massa saker man måste göra, t.ex. blogga, kolla efter lite nya låtar på spotify osv.. Nej, jag faktiskt sagt att så fort jag har skrivit klart det här blogginlägget ska jag sätta mig och plugga, och nu börjar jag få slut på saker att blogga om..

you don't know what you've got 'til you're missing it a lot

Idag har jag bara tagit det lugnt här hemma, egentligen hade jag tänkt plugga ganska mycket idag eftersom det inte kommer finnas så mycket tid för det under veckan som kommer, men när det är sommarväder och solen skiner lockar det inte alls speciellt mycket att sitta inne och uggla framför datorn med hemkunskapsarbetet. Istället har jag legat ute på studsmattan ganska så mycket med choklad som jag fick igår (jag älskar choklad för den som inte visste det) och försökt få någon slags bränna, lite småjobbigt att google-brännan från fjällen fortfarande delvis är kvar, den får gärna försvinna snart om vi säger så.. Jag har också haft ganska mycket tid att fundera men har inte blivit speciellt mycket klokare av det..


förvirrad

Sov riktigt dåligt den här natten, låg mest och funderade. Det hände lite saker på kvällen, inget stort, men det fick mig att börja fundera. Det känns inte som om jag hänger med, på bara någon månad har typ allt förändrats. Någon får gärna ta och reda ut lite saker för mig...

Imorse råkade syster avslöja att hon hade ritat en teckning i present till mig (sexton i övermorgon!), och hon blev helt förstörd när hon kom på det. Ibland skulle det vara skönt att vara sex år igen, då man tyckte att det värsta som kunde hända var att någon snodde ens barbie..


here comes the sun

Idag är en bra dag, atomfysikprovet är överstökat (det gick nog bra tror jag), solen skiner och efter lite missförstånd blev de två sista lektionerna inställda. Eller ja, den allra sista blev inställd bara för att vi ville gå hem eftersom vi trodde att lektionen innan var inställd (vilket den tydligen inte var, utan vi skulle ha vikarie fast vi skulle ha börjat en kvart senare...). Hm, nu blev det nog lite rörigt, men hursomhelst stannade jag ändå kvar i skolan ett litet tag. Jag och Hedvig gick ut och satte oss i solen för att plugga. Sedan kom Filip, Néa och Nea och pluggandet stannade av en aning..
Nu är jag hemma och tänkte faktiskt gå ut och bara ligga på studsmattan och sola, man får ju passa på nu när solen är framme. Hoppas det är lika fint väder imorgon, när tjejerna i klassen kommer hit på filmkväll!


fullt upp

Just nu är det fullt upp i skolan, jag längtar verkligen efter helgen så man kan få pusta ut någongång. Idag hade vi första nationella provet i matte och det gick faktiskt väldigt bra! Jag hade varit ganska så nervös innan, så det var skönt att få det avklarat och att det gick bra gjorde att jag gick runt och var väldigt glad resten av dagen. Sedan på eftermiddagen kom jag tydligen trea i någon dikttävling på skolan, som jag egentligen inte hade en aning om att jag deltog i..? Min lärare hade väl lämnat in en dikt som jag hade skrivit tidigare utan någon som helst tanke på någon dikttävling. Det var lite pinsamt att gå upp inför alla åttor och nior för att ta emot en liten pocketbok om ett spel som försöker manipulera spelarna (iallafall enligt bokens baksida), men aja. Imorgon väntar NO-prov, dessutom har vi Svenskaläxa och så måste jag jobba lite på Engelskan. Dags att återgå till pluggandet nu..


GRATTIS

Idag fyller Micka i min klass 16 år, grattis!


I get by with a little help from my friends

Sitter och lyssnar på musik, jag älskar spotify! Lite irriterande bara att musiken bara streamas och inte sparas på datorn så man kan ladda in låtarna på iPoden/mobilen...
Annars sitter jag mitt uppe i allt plugg just nu. Det är inlämningsuppgifter och prov som det ska pluggas inför, dessutom får man inte glömma alla små läxor som egentligen inte tar så mycket tid men som ändå behöver göras... Fast det gäller att tänka positivt, även om man inte tror det så är det faktiskt bara sju veckor kvar till sommarlov.


sunshine

Enligt DN ska det bli 15-20 grader på fredag. Behöver jag ens skriva vad jag tycker om det?









en annan måndag

Egentligen är jag så trött att det enda jag vill bara är att få sova, men som vanligt sitter man fastklistrad här vid datorn. Tänkte bara slänga in ett litet inlägg, så att ni vet att jag lever, men grejen är den att jag inte har något intressant att skriva. Jag skulle kanske kunna skriva att jag testade ett nytt racket idag på träningen och att det var väldigt skönt att spela med. Jag skulle även kunna tillägga att jag är väldigt intresserad av att köpa ett nytt racket eftersom jag har spelat med mitt äldsta racket i snart fem år (det är lång tid..).
Men så mycket mer har jag faktiskt inte att skriva och förlåt för att detta nog var ett av de tråkigaste blogginlägg ni någonsin har läst, men just nu är blogginspirationen spårlöst försvunnen.


we're gonna make it through


Akustisk version av Hope and Glory, med Måns Zelmerlöw såklart.
Jag gillar det, faktiskt.

when the sun begins to shine


Bild från gårdagen, som var väldigt mysig! Först jobbade vi, sedan köpte vi en massa godis i en nyöppnad godisbutik (som jag definitivt kommer besöka fler gånger, godisberoende som man är...), hyrde film och åkte hem till T för filmkväll! Efter lite protester blev det även lite Robinson.

det var ju nu det skulle bli vår och sommar?

Det snöade när jag vaknade. Sedan lade det av för en liten stund men nu har det börjat snöa igen. Det är för varmt för att det ska ligga kvar på marken, men jag tycker ändå det hela är en aning underligt. Men det kanske är det här som kallas aprilväder?


äntligen helg!

Fredag idag och äntligen har helgen börjat! Även om vi var lediga i måndags känns det som om det har varit en ganska lång skolvecka och helgen har varit lika efterlängtad som alltid. Som jag sade igår publicerades den preliminära intagningen idag (känner mig lite tvungen att skriva iallafall några rader om det). Det första jag gjorde på morgonen var att sätta på datorn och kolla, men då hade det inte lagts upp än. Det publicerades faktiskt inte förrän på eftermiddagen, och ja vad ska jag säga? Jag kom in på alla mina val, med mer marginal på vissa. Det känns faktiskt som helt okej, och nu är jag väldigt peppad på att höja mig i så många ämnen som möjligt. På måndag är det bara sju och en halv vecka kvar till sommarlov och nu ska jag verkligen ge allt under slutspurten.

en aning nervös

Imorgon öppnas gymnasieintagning.se och man får reda på den preliminära intagningen. Imorgon.

Det är nu det känns som att det verkligen är på riktigt. Det är verkligen mindre än åtta veckor kvar till skolavslutningen. Världens bästa klass kommer att splittras. Jag kommer att börja gymnasiet i höst. Men var?


varför inte?

Idag fick jag hem ett brev (inte så ofta man får det) från Statistiska Centralbyrån, som vill ringa någon gång under vecka 16 till 20 och göra en 20 minuter lång intervju med mig om hur jag trivs i skolan, vad jag tycker om undervisningen osv.. Lite läskigt, men varför inte? Allt är ju anonymt och tjugo minuter kan jag offra. Fast jag undrar, är det någon mer som har fått det här?

fjortonde april

Bortsett från att jag var halvt död imorse när jag var tvungen att gå upp har det varit en bra dag idag. Det finns egentligen inte så mycket att säga om skolan egentligen, efter bara någon timme kändes det som om det aldrig hade varit lov och allt rullade på som vanligt. På tennisen fick jag privatlektion då jag var den enda i gruppen som var där.. Personligen tycker jag det är roligare när man är typ tre/fyra stycken, men det var ändå kul att få komma igång med den riktiga träningen igen.  

ledig på en måndag

Gårdagen var mysig, som jag sade förut var jag med släkten och firade lillkussen på dagen. Sedan på kvällen såg jag Patrik 1,5 med familjen och jag tyckte den var helt okej, ibland kunde den vara ganska rolig men ibland väldigt seg..
Idag är det annandag påsk, vilket innebär en dags extra ledighet! Fråga mig inte varför det finns annandagar, men vi är lediga så jag tycker inte vi ska klaga. Idag har jag träffat tennistjejorna på dellan och käkat lunch, blev lite småsur när jag blev tvungen att använda remsa när busskortet inte var giltligt (enda minuset med annandagar).. Efter lunchen spelade vi lite tennis också, men sedan var det dags för mig att åka hem, för jag hade lite som jag behövde få gjort innan skolstarten imorgon. Jag kan inte säga att jag ser fram emot att återigen behöva gå upp tidigt på morgonarna och jag skulle inte tacka nej till ännu en veckas ledighet, men nu är det faktiskt inte speciellt lång tid kvar till sommarlovet och jag har faktiskt saknat min söta klass lite granna. Plus att imorgon är det prick två veckor kvar till min födelsedag, yay!


en bild säger mer än tusen ord


Far och bror när vi åkte skoter.


Utsikt från stugan

kort liten uppdatering

Gomorron! Solen skiner, det är varmt, jag är glad och om bara någon timme eller så bär det av till andra sidan stan för att fira lillkussen som fyllde tre år nu i veckan när vi var uppe i fjällen.

Nu har nedräkningen officiellt startat, 16 dagar kvar tills man är 16...

hemma igen

Efter en vecka full med skidåkning och annat roligt är jag nu hemma, som rubriken redan har avslöjat. Det har varit en jätterolig vecka och fint väder alla dagar förutom en när det snöa, blåste och var dimmigt. Men det försvann lika snabbt som det kom och resten av veckan sken solen och liksom varje år har jag även i år lyckats få en riktigt snygg googlebränna. Mamma och pappa kallar mig för tvättbjörn...

Även om jag har haft en jätterolig vecka är det också så otroligt skönt att komma hem. Ni vet, att få sova i en sin egen säng, i sitt egna rum (som man inte tvingas dela med en bror som har en vana av att högljutt gå upp vid sju varje morgon). Dessutom är det så underbart med värmen! Dunjackan hänger fortfarande framme men det känns som om det kanske är dags att hänga in den någonstans långt in i garderoben..

over and out

Efter det här inlägget lämnar jag över datorn till lillebror och sätter mig framför tv:n istället, och jag tror inte jag kommer att komma tillbaka (till datorn alltså). Detta blir då det sista inlägget från mig på ett tag, jag skulle bli väldigt förvånad om jag får tillgång till en dator där uppe. Men mobilen är såklart med och alla små sms uppskattas, inte minst imorgon under bilresan.. Ni vet det brukar kännas rätt segt att åka bil så länge som sju timmar. Ha det så bra här hemma så hörs vi sedan när jag kommit hem!
Hejdå :)


hej efterlängtade påsklov

Tjoo. Det blev så att jag bara gick till skolan och gjorde NO-läxförhöret och lämnade in bilduppgiften, sedan gick jag hem. En postitiv sak är iallafall att jag mår bättre idag än vad jag har gjort innan, och mamma som blev sjuk precis innan mig (antagligen var det hon som smittade mig) är så gott som frisk nu så jag borde vara helt återställd imorgon eller iövermorgon. Skönt!

En annan sak som är bra är det här med påsklov. Imorgon bitti vid halv åtta-tiden hade päronen tänkt att vi skulle börja rulla hemifrån mot Lofsdalen, själv är jag är lite tveksam till om vi verkligen kommer att komma iväg så tidigt.. Den som lever få se! Sedan brukar det ta ungefär sju timmar i bilen innan vi är framme, plus några stopp på vägen och den obligatoriska lunchen på McDonalds.

april, april

Igår var det som ni nog vet första april, den officiella dagen på året då man får driva med människor utan att de egentligen har någon bra anledning att bli sura - det var ju faktiskt första april! Jag brukar alltid vara den som blir lurad istället för att lura andra, om det är för att jag är ganska lättlurad eller för att jag är sämst på att hålla masken vet jag inte riktigt... Men jag tror det är en blandning av de båda.
Igår låg jag i sängen i princip hela dagen men lyckades ändå bli lurad flera gånger. Jag misstänkte inget när jag fick ett sms om att en kompis träffat på Björn Gustafsson i stan och fått en kram (det är inget man skojar om), inte heller anade jag att lillebrors historia om hur en klasskamrat hade hoppat från en plint och lyckats bryta benet så det varit böjt i en väldigt onaturlig vinkel var ett försök att lura mig. Ja, det blev ett väldigt lyckat försök och han kände sig nog ganska nöjd när han gick iväg med ett stort flin i ansiktet. Usch ibland är jag en aning för naiv... Men jag var faktiskt sjuk, och då tänker man inte riktigt ordentligt..


hej igen,

Nu har det varit dött här på bloggen ett bra tag, men jag har faktiskt varit sjuk och spenderat dagarna i sängen framför tv:n. Inte alls någon höjdare, och att samtidigt känna sig lite smått stressad över bildarbete + no-läxförhör gjorde inte det hela bättre. Idag mår jag dock bättre än vad jag gjorde igår, men jag vet inte om jag orkar gå till skolan imorgon. Jag har bestämt mig för att gå dit och vara med på NO-läxförhöret och för att lämna in mitt bildarbete, men jag tror inte jag orkar med att gå hela dagen. Fast vi får väl se hur jag mår imorgon... Usch jag vill verkligen vara frisk nu, jag åker ju faktiskt till lofsdalen iövermorgon!

RSS 2.0