jag vet att du vet att jag vet

Varför ska man få läxor och skolarbete med sig hem när man får lov? Inte schysst alls. SO:n får jag väl skylla mig själv för, om jag hade varit där förra tisdagen och gjort provet som alla andra hade jag ju inte haft det, men att spanskaarbetet ska vara klart på onsdag är inte schysst. Ja, ni kan nog gissa vad jag har sysslat med idag. Och så har jag bakat, sockerkaka! Yummie.

tjugosjunde februari

Fredagar brukar vara en av de bästa dagarna i veckan, men nu har jag snarare ångest. Snart är sportlovet slut och tillbaks till skolan igen. Som ni kanske förstår är jag inte så jättetaggad, man skulle ju inte tacka nej till en extra veckas ledighet direkt. Men det har iallafall varit ett bra sportlov och det är inte så överdrivet lång tid kvar till påsklovet. Då ska jag till fjällen!


glass i stora lass

Ben & Jerry's Chocolate Macadamia - Glasskoll.seBen & Jerry's har kommit med en ny smak, Chocolate Macadamia. Den måste testas, ser ju helt okej ut på bilden om vi säger så. Ni vet vad man säger, utseendet ger insidan en chans... Men favoriten kommer nog alltid vara Chocolate Fudge Brownie. Eller kanske Fossil Fuel. Jag vet inte riktigt.


Intresseklubben antecknar?




trött och en aning uttråkad

Idag var det bio som gällde, som jag sa igår. Eftersom lillebror hade träning efteråt så kunde vi inte välja bland så många filmer och det var synd, jag tycker det finns ganska många nu som jag skulle vilja se. Hursomhelst, tillslut valde vi att se Bedtime stories. Den var... helt okej, men inte så mycket mer. Men dagen var kul ändå!
Sedan vi kom hem har jag ärligt talat inte gjort speciellt mycket, jag är trött (som alltid..) och börjar bli en aning uttråkad. Dessutom är jag sur på msn som fortfarande inte vill funka. Som tur är finns ju Windows Messenger, och facebook, men ändå.

film är bäst på bio

Imorgon bjuder farmor & farfar mig och lillebror på bio, inte helt fel. Jag gillar min farmor och farfar! Vi har inte riktigt bestämt vilken film det ska bli, det får vi se imorgon men jag hoppas det inte blir någon alltför dålig. Vilken film det än blir kommer det att vara en av de tidigare föreställningarna vi går på, så att lillebror inte missar sin hockeyträning senare på kvällen. Dessutom kommer jag nog behöva skriva lite på hemprovet så det gör inget om vi kommer hem tidigt. Just nu vill jag bara ha det avklarat, så jag kan njuta några dagar av att vara helt ledig utan att känna mig det minsta stressad!

I want to change the world

Att åka till tennishallen var kanske inte världens smartaste sak att göra, jag blev bara ännu mer sugen på att spela än vad jag redan var. Även om det bara var knappt två veckor sedan jag spelade senast känns det som om det var mycket längre sedan. Men jag ångrar ändå inte att jag inte spelade idag, jag kände att det hade jag nog faktiskt inte orkat med tråkigt nog. Nu vill jag bli pigg igen! Om ni undrar hur det gick för dom förresten, så vann juniorerna. Såklart ;)


ny design

Lite plugg blev det, men jag orkar inte sitta alltför länge och bara skriva så jag började fixa lite med designen också, vad tycks?


sing me a song


Gomorron! Första riktiga dagen på sportlovet. Vaknade tidigt imorse av att päronen och lillasyster gick upp som vanligt, själv kunde jag ligga kvar ett tag och lyssna på musik och det var riktigt skönt. Nu har jag precis ätit frukost och egentligen var det tänkt att just nu skulle skriva på hemprovet, men som alltid blir det en massa "jag ska bara..." innan. Varför inte uppdatera bloggen liksom?
Idag blir det plugg fram till lunch, sedan går bussen till tennishallen.

söndag

Likt ganska många andra såg jag melodifestivalen igår, mina favoriter var EMD & BWO men annars var det rätt så dåliga bidrag. Hursomhelst blev det film efteråt, Beowulf. Det är en film jag verkligen inte rekommenderar, den var bara konstig, mer vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva den.

Imorgon var det tänkt att jag skulle vara med och spela lite dubbelmatcher mot klubbens veteraner, men eftersom jag fortfarande känner mig hängig så är det nog inte en så bra idé. Jag tänkte ändå bege mig bort mot tennishallen och heja på mina vänner, jag tror inte jag orkar med att sitta inne en hel dag till.
Det var även sagt att provsvaren skulle vara klara imorgon, så vi får se vad de visar. Förhoppningsvis är det inte något farligt alls, men en sak som kan vara aktuell är glutenintolerans (eftersom lillasyster är det så ökar risken att jag också har det) och jag är faktiskt lite nervös.


sa någon att det var sportlov?


Efter att ha suttit med hemprovet till och från nu på förmiddagen kan jag säga att jag är ganska så trött på allt som har med krig, misslyckade freder, militära allianser osv. att göra, så att stänga ner det där Word-dokumentet ett litet tag känns ganska bra.

äntligen sportlov

Första dagen på sportlovet idag och jag får väl erkänna att jag är lite avundsjuk på de som ska åka till Alperna, Sälen, Åre och allt vad det heter.. Själv åker jag inte upp till fjällen förrän på påsklovet, det kommer bli grymt kul. Nu på sportlovet ska jag istället bara vara hemma, har inga direkta planer men någonting händer ju alltid. Det ska bli skönt att vila upp sig också, slippa gå upp tidigt och allt annat man måste göra när man går i skolan.

Om fyrtio minuter ska jag gå till bussen, ska jobba mellan 14-16, och här sitter jag framför datorn i pyjamas.. Har lite saker som måste fixas innan jag drar, så får försöka slita mig från datorn nu. Vi ses!


nyklippt

Det blev ingen uppdatering igår eftersom datorn & msn höll på och krångla, men jag var faktiskt och klippte mig igår och det blev kort... Inte jättekort, men jag klippte faktiskt av några centimeter och jag hoppar till varje gång jag går förbi en spegel. Annars hände det inte speciellt mycket igår, det blev thaimat och let's dance med familjen. Lugn start på lovet, I like!

irriterande

Msn vill inte funka, fråga inte vad jag höll på med men av någon anledning så ville inte skiten fungera igårkväll. Hela datorn hakade upp sig och internet var segt det med. Så jag avinstallerade det och när jag skulle ladda ner det igen var det visst någon ny version som inte vill funka. Nu är jag alltså msn-lös, och det är rätt så irriterande faktiskt. Hoppas det inte håller i sig så länge...

snart lov

Har inte fattat det förrän nu känns det som, att det faktiskt bara är en dag kvar i skolan. Sedan är det äntligen sportlov! Det ska vekligen bli otroligt skönt, jag ska bara vara hemma och det känns som om det kan behövas lite vila från allt plugg.



min favoritbild från kungsberget, haha!

nittonde februari

Idag var vi på studiebesök i stan hos Levande Historia och kollade på en utställning om Förintelsen i Ukraina under andra världskriget. Om koncentrationssläger har man ju hört en hel del, men aldrig om dessa massskjutningar. Det var klart intressant, men också väldigt hemskt.

Studiebesöket var slut vid 10:30 och sedan var vi komplediga, så jag tog bussen hem och gick av vid Vårdcentralen för att ta de där blodproverna någon gång. Jag hade blivit tillsagd att inte äta något förutom frukost innan, men enligt sköterskan som tog proverna skulle jag tydligen inte ha ätit något på 12 timmar.. Hursomhelst tog jag alla prover ändå, så får vi se om läkaren vill att jag ska ta om något prov senare.

onsdag

Idag har jag mått klart bättre än igår, så jag bestämde mig för att gå till skolan. Hade musikprov (som faktiskt gick helt okej) och lite andra vanliga lektioner, men efter bilden var jag tvungen att åka till vårdcentralen igen. Det var tänkt att jag skulle ta lite prover idag då jag aldrig gjorde det igår, men eftersom den sista transporten med prover till labbet hade gått för dagen så fick jag inte ta några prover idag heller utan ska komma tillbaka imorgon... Igen...


everyone loves music

Jag har precis laddat hem Spotify, ni vet, den där nya musiktjänsten där man kan lyssna på vilken musik som helst helt lagligt. Jag har testat mig fram lite granna, och jag gillar det verkligen! Det finns verkligen hur mycket bra musik som helst, enda nackdelen är väl att man inte kan få in låtarna på ipoden/mobilen.

Vill ni också ha en Spotify-invite? Kolla här, det var där jag fick min ifrån.

det blir inte alltid som man tänkt sig

Resan igår till Kungsberget blev verkligen inte alls som jag hade trott. Första timmen gick väl bra att åka, men efter ett tag började jag känna mig jättetrött och höll nästan på att svimma en gång i backen. Det var verkligen inte kul, och det konstiga var att det kom så snabbt. Efter det tog jag en paus från skidorna, åt lunch med de andra men sedan när de gav sig ut i backarna igen så fick jag gå till något vilrum och vila upp mig. Efter det mådde jag aningen bättre, var fortfarande lite hängig men jag ville så gärna åka så jag träffade mina vänner igen och åkte de två sista åken med dom.
Vaknade imorse och kände mig inte speciellt bra så päronen övertalade mig att stanna hemma, och nu klockan 13 ska jag till läkaren. Nu har jag ju faktiskt mått såhär tillochfrån ett tag, trött och hängig så vi får se om hon hittar något.


Filip i liften

the best part of me was always you



the script - breakeven

nu: plugg


På tisdag klockan åtta är det historiaprov om första världskriget och lite av mellankrigstiden. Eftersom hela dagen imorgon kommer att gå bort när jag är i Kungsberget så är det nog inte helt fel att ta och öppna historiaboken nu och läsa igenom kapitlet igen. Dessutom så skulle jag behöva plugga lite musik också, på onsdag är det prov på klassisk musik. Ja det är bara att börja..

"åk före ni, så väntar jag där nere"

Imorgon, 06:00, rullar bussarna ut från skolans parkering och vi åker mot Kungsberget för att åka skidor. Det blir första gången jag är i Kungsberget, på de tidigare friluftsdagarna i sjuan och åttan har vi åkt till Romme och det har alltid varit en av de roligaste dagarna på läsåret. Så det är, även om man kanske inte kan tro det, faktiskt värt att gå upp vid kvart över fem..


gårdagen

Det blev inget bloggande igår, men jag hade fullt upp med annat. Gick upp vid halv åtta (alldeles för tidigt för en lördagsmorgon) och jobbade totalt fem timmar. Senare på kvällen blev det tacos och melodifestivalen med några vänner. Första gången för i år som jag tittade på hela, såg bara början förra veckan men gav upp eftersom jag tycker det är ett rätt så tråkigt program att se på när man är ensam. Något jag inte förstår är varför de måste komma på ett så konstigt röstningssystem som möjligt, bara onödigt ju! 

Dessutom är det tråkigt att kungen från förra året inte är med. Vi saknar dig Björn.. ;)


fredagen den trettonde

Det känns som om den här veckan har gått väldigt fort, men det är inget vi ska klaga över. Fredagen den trettonde idag (niklas födelsedag också förresten, grattis!) men det har inte alls varit någon otursdag idag. Det enda jobbiga var att jag fick ont i huvudet under idrotten, men det gick över efter en Ipren. Sedan hade vi NO-redovisning, tror det gick helt okej faktiskt. Hursomhelst så är det skönt att få det avklarat. Efter redovisningen fick vi fylla i papper och bedömma oss själva på hur det har gått för oss nu under biologiavsnittet, något jag verkligen inte gillar. Men jag skrev ihop något och vi får se vad jag får för betyg, känns lite konstigt att vi aldrig kommer att ha biologi igen. Alla andra lektioner flöt på snabbt, och  ikväll ska jag bara vara hemma med familjen, myskväll med pizza låter inte helt fel. Imorgon är det alla hjärtans dag, men för mig kommer det bara vara en vanlig lördag med jobb och kanske händer det något på kvällen, men det är bara lösa planer än så länge..

torsdag

Eftersom det tydligen står i betygskriterierna för idrott att man ska kunna lite om livräddning vid vatten, så var det idag dags för livräddning i gustavsbergsbadet med klassen. Det gick helt okej, jag gjorde allt man skulle och inget var väl speciellt ansträngande. Har hört att andra har behövt dyka ner flera meter för att hämta ringar, behövt bogsera sådana där dockor och liknande saker, men på gustavsbergsbadet är det i den djupaste bassängen 180cm som djupast och inga dockor fanns inom synhåll.
Efteråt, när vi fick såkallad fritid i badhuset så gick brandlarmet. Ingen höjdare direkt, vad gör man när man står i bikini och en röst i högtalaren helt plötsligt säger åt en att så snabbt som möjligt ta sig till närmaste utgång? Ska tilläggas att det snöade ute... Som tur var visade det sig ganska snabbt att det var något i köket som hade kokat över och vi behövde inte gå ut.

plugg, stress, plugg

Även om den här veckan inte har varit speciellt jobbig, så känns det som om det ändå är mycket skola som gäller just nu. På fredag är det NO-redovisning, men det är lugnt, har haft den redovisningen klar i typ en vecka. Det som är lite mer stressande är Historiaprovet på tisdag & musikprovet på onsdag. Dessutom så ska de preliminära gymnasievalen in senast på tisdag, men jag är redan klar med det och ska lämna in imorgon. Även om jag är rätt så säker på var jag vill gå så är det helt klart nervöst. Men, man får hålla tummarna för att det löser sig tillslut..


tennistennistennis


Efter att inte ha kunnat träna ordentligt på flera veckor eftersom jag varit sjuk, så var det så otroligt kul att äntligen få spela! Idag hade vi först en timme fys och sedan en timma tennis direkt efter. Jag kan inte säga att det gick speciellt bra, det gjorde det inte, men det var verkligen kul att vara tillbaka.

you bring sunshine into my life

På spanskan håller vi på med ett ganska stort projektarbete, jag skriver om Kanarieöarna vilket kanske inte var det smartaste valet. Att sitta och se på bilder med underbara stränder, palmer och människor som ser sådär onaturligt lyckliga ut får mig att vilja lämna landet nu på stört. Men nej, jag är fast här i kalla, tråkiga Sverige. Tur att man kan drömma..


memories never fade

Åh, hittade precis min gamla web-cam som legat i skrivbordslådan ett bra tag och samlat damm. Jag fick den i julklapp runt 2004/2005 tror jag, och det roliga är att den fortfarande funkar, även om bilderna blir hur gryniga som helst.
 
osminkad, trött & sliten..

keeps getting better

Om man bortser från att jag fortfarande är allmänt seg (fast det är jag ju alltid iofs) tycker jag nog att jag är hyfsat frisk nu, men jag hoppade ändå över träningen idag och kommer förmodligen göra det imorgon också. Det jag minst av allt vill är att det ska bli en repris från förra veckan, när jag var lite småsjuk men ändå tränade och bara förvärrade allting. På onsdag däremot, då tänkte jag träna. Är så sjukt taggad nu! Saknar det verkligen, men så blir det väl när man inte har spelat på två/tre veckor.


om de bara gav oss chansen

Dagen varit väldigt lugn, jag bara varit hemma och pluggat, städat osv. Inte så jätteroligt direkt, men det är saker man måste göra någongång. Åkte senare iväg med familjen och åt middag på en italiensk restaurang på Kungsholmen, det var verkligen jättegott och jag är fortfarande proppmätt...!
Imorgon är det träning men jag vet inte hur det blir med det, får se hur jag mår imorgon. Förra måndagen kände jag mig bara lite sjuk men tränade ändå. Det blev ju mycket värre efter det och jag är inte direkt sugen på någon repris. Samtidigt så är jag så sugen på att träna att det inte är sant! Annars är det skola som gäller, fast jag missar eftermiddagen, ska till läkaren.

life will smile for you


sommar 08

Vill ha sommar. Men ändå inte.

tummen upp

Idag mår jag bättre, ingen huvudvärk och det är så skönt att det inte är sant. Fortfarande hängig och sliten, men nu blir det förhoppningsvis bara bättre och bättre. Dagen har varit lugn, bara varit hemma med familjen. Bakade lite bröd, pluggade lite. Annars har tv:n varit min bästis idag..

Ikväll är det melodifestivalen på tv, inget favoritprogram direkt men det duger. Mamma köpte hem naturgodis, min nya drog. Älskar hasselnötterna i choklad!


en tråkig fredagskväll

Bästa sättet att bli frisk på borde vara att sitta i soffan med en påse godis.

Eller hur?

kungsberget 16/2

Anmälde mig nyss till skolans skidresa till Kungsberget på friluftsdagen den 16:e februari. Det kommer bli skitkul!

glöm dagens problem, imorgon kommer nya


Det gick nog helt okej på nationella idag med, och det är verkligen skönt att ha få ha de här två proven gjorda. Annars har det inte hänt så värst mycket idag och jag är helt slut. Behöver jag ens säga att jag är trött på att vara sjuk? Tur att alvedon finns.

ännu en onsdag

Hej igen, mår inte speciellt mycket bättre idag än vad jag gjorde igår, och nu börjar jag verkligen bli less på det. Som tur är så är jag ju inte så jättesjuk, jag behöver inte vara hemma från skolan men kan inte träna och är verkligen helt slut på kvällarna. Förlåt för att bloggen blir så tråkig att läsa nu när jag bara klagar hela tiden..
Imorgon är det nationellt prov i svenska igen, dags att skriva uppsats. Är lite sådär lagom smånervös, tänk om man sitter där och inte kommer på något alls att skriva om? Som tur är har man ändå 160 minuter på sig, så något borde jag väl kunna komma på. Förhoppningsvis..


fryser

Jag mår inte såvärst jättebra direkt, jag är snuvig, hängig och tog precis en alvedon för att jag har haft ont i huvudet hela dagen. Fan, jag har varit mer eller mindre förkyld i snart två veckor och i helgen trodde jag verkligen att det skulle släppa. Men tydligen inte.. Hursomhelst så hade vi det första nationella provet idag, läsförståelse i Svenska. På ett sätt så känns det skönt att ha det gjort, att man har klarat av det första liksom. Och även fast jag inte är helt frisk känns det som om det gick helt okej, hoppas det gjorde det resultatmässigt också.
Nu blire tv:n!


the bone collector

Igår rotade vi fram någon film vi hade här hemma, det blev thrillern the Bone Collector. Den var helt okej, men slutet var inte alls så bra tycker jag. Inte någon film jag skulle rekommendera, det finns andra filmer som är klart bättre. Men sushin var god ;).


RSS 2.0